FiT

FiT

niedziela, 15 marca 2015

Wspólny jadłospis :D

Śniadanie
łyżka płatków migdałowych
marchewka lub male jabłko
1/2 łyżeczka soku z cytryny
łyżka rodzynek
2 łyżki chudego jogurtu.
Płatki migdałowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Marchewkę lub jabłko obrać i zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny. Dodać rodzynki, migdały i jogurt, wymieszać.

II śniadanie
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym, słonecznikiem i sezamem
40 g banana
40g kiwi
90g jabłko
50g mandarynki
1 łyżka jogurtu
3g sezamu
3g słonecznika

Obiad
Pierś z kurczaka z brokułami
50g dzikiego ryżu
100g piersi z kurczaka,
sol jodowana,
listek laurowy,
300g brokułów,
dużą marchewka,
4 gałązki pietruszki,
łyżka maki ziemniaczanej,
3 łyżki jogurtu naturalnego,
kolendra,
pieprz
Mięso pokroić w kostkę, gotować w 100ml osolonej wody z listkiem laurowym. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę, brokuły i marchewkę dodać do mięsa i dusić 15 min. Natkę pietruszki posiekać. Usunąć listek laurowy.  Jedną trzecią brokuł zmiksować z mąką ziemniaczaną i jogurtem i włożyć do garnka, zagotować, przyprawić kolendra, sola i pieprzem. Podawać z natka pietruszki. Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.

Podwieczorek
Kasza jaglana z jabłkiem,malinami i cynamonem
40g kaszy jaglanej
100g jabłka
50g malin
Można jeść na ciepło i na zimno

Kolacja
mix salat
2 Pomidory
pól czerwonej papryki
150g tuńczyka z puszki w sosie własnym
pól pęczka szczypiorku
100g jogurtu naturalnego
1/4 łyżeczki musztardy
sok z cytryny, sol, pieprz
oliwa z oliwek

Pokroić pomidory, paprykę i szczypiorek. Tuńczyka odsączyć. Jogurt wymieszać z musztardą. Dodać wszystko i wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz