Śniadanie:
Jajecznica z
warzywami,dwie kromki chleba ciemnego,szynka
-2 jajka całe plus dwa
białka
-150g pomidorów
-szczypiorek
-2 plasterki szynki
Wbijamy jajka dodajemy
pomidora i szynkę smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu na koniec
posypujemy szczypiorkiem smacznego
II śniadanie:
-100 ml jogurtu
naturalnego
-50 ml mleka 2%
-50g banana
-100g malin
-100 g jagód
Wszystko blendujemy.
Obiad:
Placuszki z cukinii z
sosem czosnkowym:
-200g cukini
-25 g ciemnej mąki
-jajko
-50 g cebuli
-przyprawy
Cukinie zetrzyj na
tarce dużych oczkach, jajko rozbełtaj,dodaj mąkę,cukinie,przyprawy. Smaż z obu
stron na złoty kolor.
Sos czosnkowy:
-150g jogurtu
naturalnego
-3 ząbki czosnku
Przeciskamy czosnek
mieszamy z jogurtem polewamy placuszki.
Podwieczorek:
5 ciasteczek
owsianych.
-Dwa banany
-250 g płatków owsianych
Wszystko mieszamy, odstawiamy na 10 minut, nastawiamy piekarnik na 180 stopni, pieczemy 10-12 minut
na papierze do pieczenia.
Kolacja:
Sałatka grecka
-sałata lodowa
-pomidory
-ogórek zielony
-cebula czerwona
-ser feta
-oliwki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz