FiT

FiT

poniedziałek, 9 marca 2015

II Jadłospis Agnieszki


Śniadanie:

Jajecznica z warzywami,dwie kromki chleba ciemnego,szynka
-2 jajka całe plus dwa białka
-150g pomidorów
-szczypiorek
-2 plasterki szynki
Wbijamy jajka dodajemy pomidora i szynkę smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu na koniec posypujemy szczypiorkiem smacznego



II śniadanie:

-100 ml jogurtu naturalnego
-50 ml mleka 2%
-50g banana
-100g malin
-100 g jagód
Wszystko blendujemy.



Obiad:

Placuszki z cukinii z sosem czosnkowym:
-200g cukini
-25 g ciemnej mąki
-jajko
-50 g cebuli
-przyprawy
Cukinie zetrzyj na tarce dużych oczkach, jajko rozbełtaj,dodaj mąkę,cukinie,przyprawy. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Sos czosnkowy:
-150g jogurtu naturalnego
-3 ząbki czosnku
Przeciskamy czosnek mieszamy z jogurtem polewamy placuszki.



Podwieczorek:

5 ciasteczek owsianych.
-Dwa banany
-250 g płatków owsianych
Wszystko mieszamy, odstawiamy na 10 minut, nastawiamy piekarnik na 180 stopni, pieczemy 10-12 minut na papierze do pieczenia.



Kolacja:

Sałatka grecka
-sałata lodowa
-pomidory
-ogórek zielony
-cebula czerwona
-ser feta
-oliwki



Agnieszka




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz