FiT

FiT

niedziela, 8 marca 2015

Jadłospis wg Ewy Chodakowskiej z modyfikacjami Agnieszki



Jadłospis wg Ewy Chodakowskiej z modyfikacjami Agnieszki

ŚNIADANIE

Omlet z warzywami
Składniki:
2 jajka (100g)
Czerwona papryka ( 50g)
Pół małej róży brokułu ( 50g)
1,5 łyżki kukurydzy (20g)
Łyżka oliwy (10g)
Wykonanie:
Wbij jajka do miseczki, mieszaj je do uzyskania jednolitej konsystencji. Papryke czerwona pokrój w drobna kostke, różę brokułu podziel na mniejsze różyczki. Do jajek dodaj paprykę, brokuły, kukurydze. Rozgrzej olej na patelni, wylej na nia powstała masę, poczekaj aż się zetnie. Gdy spód będzie juz usmażony, złóż omlet na pół i smaż przez chwilę na każdej ze stron.

PRZEKĄSKA

Twarożek z owocami:
5 łyżek chudego sera twarogowego,
Owoce sezonowe (np. Jabłko)
Cynamon do smaku

OBIAD

Pierś z kurczaka w ziołach
Składniki:
150g piersi z kurczaka
30ml oliwy z oliwek
Rozmaryn, tymianek
40g ciemnego ryżu
Sól, pieprz
150g mieszanki warzyw na patelnie
Wykonanie:
Pierś zamarynuj w oliwie, rozmarynie, tymianku z solą i pieprzem, zostaw na 3 godizny w lodówce. Następnie piecz ją w temp. 170 stopni do zarumienienia (około 30-40 minut). Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Do tego podaj warzywa na patelnie.

PRZEKĄSKA

Jabłko
3 wafle ryżowe z dżemem niskosłodzonym.

KOLACJA

Sałatka z selera naciowego, pomidora, plastra sera białego, szczybiorku, sosu winegret. Podawać z grzanką



Agnieszka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz