FiT

FiT

niedziela, 22 marca 2015

Jadłospis

Śniadanie
Kanapki wiosenne
3 kromki chleba ciemnego, posmarować serkiem almette, dołozyć lisc sałaty, plasterek szynki drobiowej, kilka plasterków ugotowanego na twardo jajka,po dwa plasterki pomidora, 6 plasterków rzodkiewki, posypac kiełkami brokuła.


II śniadanie
Koktajl malinowo truskawkowy
300g truskawek
100g malin
80g banana
150g jogurtu naturalnego
10 g płatków migdałowych


Obiad
Kotlety mielone z kapusta pekinska
100 g posiekanej kapusty pekińskiej
150 g mielonego mięsa z indyka
1 jajko
1 łyżeczka kminku
2 łyżki masła
sól, pieprz
45g kaszy jęczmiennej
150g mieszanki warzyw na patelnie
Kapustę wymieszać z mięsem, jajkiem, pestkami dyni i doprawić . Uformować kotlety i usmażyć. Kasze usmazyc. Podawac z warzywami na patelnie.


Podwieczorek
Deser czekoladowy z kaszą jaglaną
1/3 dojrzałego awokado
2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
2 suszone daktyle
1 łyżka naturalnego kakao
1 łyżeczka miodu naturalnego
migdały bez skórki do posypania
Awokado umyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić do blendera, dodać kaszę jaglaną, suszone daktyle, kakao i miód. Miksować przez 5-7 minut, żeby wszystkie składniki się połączyły. Gotowy krem rozłożyć do pucharków i udekorować posiekanymi w słupki migdałami. Smacznego!


Kolacja
180g tuńczyka w sosie własnym
100g serka wiejskiego
100g ogórka konserwowego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz