Śniadanie
Kanapki wiosenne
3 kromki chleba ciemnego, posmarować serkiem almette,
dołozyć lisc sałaty, plasterek szynki drobiowej, kilka plasterków ugotowanego
na twardo jajka,po dwa plasterki pomidora, 6 plasterków rzodkiewki, posypac
kiełkami brokuła.
II śniadanie
Koktajl malinowo truskawkowy
300g truskawek
100g malin
80g banana
150g jogurtu naturalnego
10 g płatków migdałowych
Obiad
Kotlety mielone z kapusta pekinska
100 g posiekanej kapusty pekińskiej
150 g mielonego mięsa z indyka
1 jajko
1 łyżeczka kminku
2 łyżki masła
sól, pieprz
45g kaszy jęczmiennej
150g mieszanki warzyw na patelnie
Kapustę wymieszać z mięsem, jajkiem, pestkami dyni i
doprawić . Uformować kotlety i usmażyć. Kasze usmazyc. Podawac z warzywami na
patelnie.
Podwieczorek
Deser czekoladowy z kaszą jaglaną
1/3 dojrzałego awokado
2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
2 suszone daktyle
1 łyżka naturalnego kakao
1 łyżeczka miodu naturalnego
migdały bez skórki do posypania
Awokado umyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
Wrzucić do blendera, dodać kaszę jaglaną, suszone daktyle, kakao i miód.
Miksować przez 5-7 minut, żeby wszystkie składniki się połączyły. Gotowy krem
rozłożyć do pucharków i udekorować posiekanymi w słupki migdałami. Smacznego!
Kolacja
180g tuńczyka w sosie własnym
100g serka wiejskiego
100g ogórka konserwowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz