FiT

FiT

wtorek, 24 marca 2015

Jadłospis z pysznym indykiem z pomarańczą

Śniadanie
Pasta jajeczna z warzywami
2 jajka
4 rzodkiewki
60g ogórka
60g papryki czerwonej
40g jogurtu naturalnego
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka kiełków
2 kromki ciemnego pieczywa
Gotujemy jajka na twardo siekamy na drobno. Warzywa też kroimy w kostkę dodajemy jajka,mieszamy. Dodać jogurt naturalny doprawić wedle smaku.

Drugie śniadanie
Smoothie owsiane z mango i bananem
40g banana
75g mango
160 ml mleka
10 g otrębów
2-3 kostki lodu
Otręby zalać gorącą wodą i odstawić na 15 minut.Banana i mango pokroić na kawałki. Dodać mleko, lód, otręby i zmiksować na jednolitą masę.

Obiad
Kasza gryczana z serem twarogiem i pestkami słonecznika
75g kaszy gryczanej
80g sera półtłustego
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka natki pietruszki
10g słonecznika
100g marchewki startej
5 g oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny
Do ugotowanej kaszy dodać podsmażoną cebule, doprawić wymieszać z twarogiem.
Marchewkę zetrzeć na tarce skropić cytryna dodać oliwę z oliwek

Podwieczorek

Koktajl z awokado i natki pietruszki
45g awokado
160 ml kefiru
14 g otrębów
Łyżeczka natki z pietruszki
Awokado obrać zmiksować z resztą składników

Kolacja
Sałatka z pieczonym indykiem i pomarańczą
100g piersi z indyka
100g szparagowej fasoli
40 g roszponki
240g pomarańczy
10g oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego

Indyka piec w rękawie do pieczenia w przyprawach natartego przez około 40 minut w 180 stopniach. Upieczonego pokroić w plastry. Ugotować fasolkę. W misce ułożyć warstwami roszponkę, fasolę, cząstki pomarańczy i indyka. Polać sosem z oliwy z oliwek, sokiem z cytryny, octu balsamicznego, pieprzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz