Śniadanie:
Muesli jagodowe
100g jagód
100g malin
50g borówek
4 łyżki płatków owsianych
4 łyżki chudego mleka
75g jogurtu naturalnego
II śniadanie
Kanapki z łososiem
2 kromki chleba żytniego
2 plasterki łososia kanapkowego w ziołach
Obiad
Krem pieczarkowy
400g świeżych pieczarek
1 marchewka
500ml wywaru drobiowego ( ja robiłam na porcji rosołowej,
oczywiście bez tłustej skóry)
1 mała cebula
Pieprz, sól, oregano, bazylia do smaku.
Pieczarki pokroic w plasterki, wrzucic do bulionu razem z
marchewka i pokrojona w kostke cebulą. Gotować około 30 min. Odstawic do
ostygnięcia, zblendować i na końcu doprawić. Można podawać z grzankami z chleba
żytniego, lub z brązowym makaronem.
Podwieczorek
3 Placuszki z kaszy manny z fit nutella
PLACUSZKI
Szklanka kaszy manny
Szklanka mleka 1,5%
Dwa jajka
Kasze zalewamy zimnym mlekiem odstawiamy na 30 minut.Jajka oddzielamy żółtko od białka po upływie 30 minut żółtka dodajemy do kaszy białka ubijamy na sztywno i również dodajemy.Smażymy na patelni bez tłuszczu z obu stron z tych proporcji wychodzi 12 placuszków
Szklanka kaszy manny
Szklanka mleka 1,5%
Dwa jajka
Kasze zalewamy zimnym mlekiem odstawiamy na 30 minut.Jajka oddzielamy żółtko od białka po upływie 30 minut żółtka dodajemy do kaszy białka ubijamy na sztywno i również dodajemy.Smażymy na patelni bez tłuszczu z obu stron z tych proporcji wychodzi 12 placuszków
NUTELLA
Pół awokado,
1 banan,
1,5 łyżki naturalnego kakao,
1 łyżka miodu płynnego.
Można dorzucić orzechy.
Wszystko blendujemy i wstawiamy do lodówki.
1 banan,
1,5 łyżki naturalnego kakao,
1 łyżka miodu płynnego.
Można dorzucić orzechy.
Wszystko blendujemy i wstawiamy do lodówki.
Kolacja
Serek wiejski z rzodkiewkami
i biała rzepą
½ średniej białej rzepy
6 rzodkiewek
Serek wiejski
Rzodkiewki i biała rzepę ścieramy
na tarce z dużymi oczkami i dodajemy do serka. Do tego kromka chleba żytniego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz