FiT

FiT

piątek, 13 marca 2015

II Jadłospis Karoliny

Śniadanie:
Muesli jagodowe
100g jagód
100g malin
50g borówek
4 łyżki płatków owsianych
4 łyżki chudego mleka
75g jogurtu naturalnego

II śniadanie
Kanapki z łososiem
2 kromki chleba żytniego
2 plasterki łososia kanapkowego w ziołach


Obiad
Krem pieczarkowy
400g świeżych pieczarek
1 marchewka
500ml wywaru drobiowego ( ja robiłam na porcji rosołowej, oczywiście bez tłustej skóry)
1 mała cebula
Pieprz, sól, oregano, bazylia do smaku.
Pieczarki pokroic w plasterki, wrzucic do bulionu razem z marchewka i pokrojona w kostke cebulą. Gotować około 30 min. Odstawic do ostygnięcia, zblendować i na końcu doprawić. Można podawać z grzankami z chleba żytniego, lub z brązowym makaronem.

Podwieczorek
3 Placuszki z kaszy manny z fit nutella
PLACUSZKI
Szklanka kaszy manny
Szklanka mleka 1,5%
Dwa jajka
Kasze zalewamy zimnym mlekiem odstawiamy na 30 minut.Jajka oddzielamy żółtko od białka po upływie 30 minut żółtka dodajemy do kaszy białka ubijamy na sztywno i również dodajemy.Smażymy na patelni bez tłuszczu z obu stron z tych proporcji wychodzi 12 placuszków 
NUTELLA
Pół awokado,
1 banan,
1,5 łyżki naturalnego kakao,
1 łyżka miodu płynnego.
Można dorzucić orzechy.
Wszystko blendujemy i wstawiamy do lodówki.


Kolacja
Serek wiejski z rzodkiewkami i biała rzepą
½ średniej białej rzepy
6 rzodkiewek
Serek wiejski

Rzodkiewki i biała rzepę ścieramy na tarce z dużymi oczkami i dodajemy do serka. Do tego kromka chleba żytniego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz