Śniadanie
Omlet z pomidorami i papryka
1 całe jajko
3 białka
1 łyżka jogurtu typu greckiego
3 dojrzałe pomidory
1 posiekana cebula
garść posiekanego szczypiorku
garść parmezanu
1 łyżka masła
sól, pieprz
Jajka wymieszać z jogurtem i doprawić. Cebulę zeszklić,
wlać jajka, a gdy będą ścięte ułożyć
pokrojone w plastry pomidory. Zdjąć z patelni i posypać
serem i szczypiorkiem.
II śniadanie
Musli z jogurtem greckim
1 szklanka jogurtu greckiego
1/3 szklanki dowolnych orzechów
1/3 szklanki dowolnych pestek
1/2 szklanka jagód lub innych owoców (truskawek, malin,
borówek)
Jogurt posypać składnikami musli i owocami, podawać.
Obiad:
150 g mielonego mięsa z indyka
1 starte cukinie
1 posiekana cebula
1 posiekany pęczek szczypiorku
2 jajka
1 łyżeczka ziół prowansalskich
2 łyżki masła
300g kalafiioru
50g brązowego ryżu
sól, pieprz
Cukinie wymieszać ze szczypiorkiem , mięsem i jajkami,
doprawić solą, pieprzem i ziołami. Cebulę
zeszklić na maśle, połączyć z mięsem. Uformować kotlety,
usmażyć. Ugotować kalafior. Ugotować ryż
Podwieczorek
Kuleczki owsiane
½ szklanki naturalnego płynnego miodu
2 szklanki płatków owsianych
3 łyżki naturalnego kakao
Płatki uprażyć w piekarniku lub na patelni. Do garnka
wsypać kakao, wlać miód i gotować przez 1-2 min. Następnie zdjąć z ognia i
dodać uprażone płatki owsiane. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Gotową masę
przełożyć na talerz, poczekać aż ostygnie, następnie uformować kuleczki.
Kolacja
Sałatka z kurczakiem
150g kurczaka,
100g sałaty lodowej,
50g kukurydzy,
50g fasolki,
200g pomidora,
50g ogórka konserwowego,
50g zielonego ogórka,
60 g jogurtu naturalnego,
dwa ząbki czosnku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz