Śniadanie
Jajecznica z warzywami i szynką
1 całe jajko i 2 białka
Pół papryki
1 pomidor
70g szynki z indyka
Szczypiorek
Papryke, pomidora i szynkę kroimi w kosteczke, wrzucamy na patelnie
(najlepiej teflonowa). Jajka rozbełtaj i
dodaj do warzyw. Na koniec posyp szczypiorkiem.
II Śniadanie
Chrupki chelebek z awokado
2 kromki chleba chrupkiego
¼ awokado
1 ogórek
170 g jogurtu greckiego 0%
Ogórka pokroić w kostke, wrzucić do jogurtu. Plastry awokado
połóż na kromkach.
Obiad
Ryż z kurczakiem nadziewany szpinakiem
50g brązowego ryżu
150g filetu z piersi kurczaka
100g szpinaku
Łyżka serka typu feta
2 łyżki jogurtu
1 łyżka sezamu
Pół ząbka czosnku
Sól ziołowa, pieprz
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Filet rozbij
tłuczkiem. Posyp na jednej stronie pieprzem i solą. Szpinak podsmaż z jedna
łyżką oliwy, dodaj czosnek przecisnięty przez praskę i ser feta. Pod koniec
gotowania ryżu dodaj do niego jogurt , dopraw. Połącz ryż ze szpinakiem. Mase
nakładaj na filety i zawijaj. Zawinięte filety posmaruj białkiem, obtocz w
sezamie i usmaż na oliwie.
Podwieczorek
Koktajl zielony
2 szklanki szpianku
1 jabłko
1 kiwi
1 szklanka jogurtu naturalnego
Wszystko blendujemy
Kolacja
Mix sałat
Pół papryki
6 pomidorów koktajlowych
Łyżka słonecznika
kiełki rzodkiewki (garść)
kiełki brokuła (garść)
Łyżeczka octu balsamicznego
Karolina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz