FiT

FiT

wtorek, 10 marca 2015

I Jadłospis Karoliny

Śniadanie

Jajecznica z warzywami i szynką
1 całe jajko i 2 białka
Pół papryki
1 pomidor
70g szynki z indyka
Szczypiorek
Papryke, pomidora i szynkę kroimi w kosteczke, wrzucamy na patelnie (najlepiej teflonowa).  Jajka rozbełtaj i dodaj do warzyw. Na koniec posyp szczypiorkiem.


II Śniadanie

Chrupki chelebek z awokado
2 kromki chleba chrupkiego
¼ awokado
1 ogórek
170 g jogurtu greckiego 0%
Ogórka pokroić w kostke, wrzucić do jogurtu. Plastry awokado połóż na kromkach.



Obiad

Ryż z kurczakiem nadziewany szpinakiem
50g brązowego ryżu
150g filetu z piersi kurczaka
100g szpinaku
Łyżka serka typu feta
2 łyżki jogurtu
1 łyżka sezamu
Pół ząbka czosnku
Sól ziołowa, pieprz
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Filet rozbij tłuczkiem. Posyp na jednej stronie pieprzem i solą. Szpinak podsmaż z jedna łyżką oliwy, dodaj czosnek przecisnięty przez praskę i ser feta. Pod koniec gotowania ryżu dodaj do niego jogurt , dopraw. Połącz ryż ze szpinakiem. Mase nakładaj na filety i zawijaj. Zawinięte filety posmaruj białkiem, obtocz w sezamie  i usmaż na oliwie.


Podwieczorek

Koktajl zielony
2 szklanki szpianku
1 jabłko
1 kiwi
1 szklanka jogurtu naturalnego
Wszystko blendujemy


Kolacja

Mix sałat
Pół papryki
6 pomidorów koktajlowych
Łyżka słonecznika
kiełki rzodkiewki (garść)
kiełki brokuła (garść)

Łyżeczka octu balsamicznego




Karolina

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz