FiT

FiT

czwartek, 12 marca 2015

IV Jadłospis Agnieszki

Śniadanie

2 jajka na miękko
4 rzodkiewki
2 kromki chleba ciemnego
Szklanka soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego

II Śniadanie

Mrożony mus owocowy
120g banana
75g malin
45g jagód
1 łyżeczka siemienia lnianego
Wszystkie składniki zmiksować wstawić do zamrażalnika na 30 min.

Obiad

Klopsiki w sosie jogurtowo-cytrusowym
35g ciemnego makaronu
150g piersi z kurczaka ( mielone)
80g jogurtu naturalnego
2 łyżki soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
1 łyżeczka soku z cytryny
½ łyżeczki miodu
200g warzyw
Z mięsa formujemy pulpeciki. Jogurt  mieszamy z sokami oraz dodajemy miód, polewamy pulpeciki dodajemy makaron i warzywa.

Podwieczorek

Jogurt straciatella z kiwi
2 owoce kiwi
150g jogurtu  naturalnego
10g gorzkiej czekolady
Blendujemy kiwi z jogurtem. Na tarce ścieramy czekoladę. Mieszamy i odstawiamy na 30 min do lodówki.

Kolacja

Sałatka jarzynowa
200g marchewki
200g kiszonych ogórków
100g selera
50g kukurydzy
50g zielonego groszku
2 łyżki jogurtu naturalnego.
Warzywa obieramy, gotujemy, kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy i jogurt.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz