FiT

FiT

piątek, 3 kwietnia 2015

Pasta jajeczna + jadłospis

Śniadanie
Pasta jajeczna z chlebem ciemnym i warzywami
1 jajko na twardo 
100g sera białego chudego
Cebula małą
2 kromki chleba ciemnego
Rzodkiewka 5 sztuk
Pomidor

Drugie śniadanie
Sałatka owocowa
Kiwi
Mandarynka
Banan
100g truskawek
80 g winogrona
1łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu
Owoce wymieszaj wrzuć do pucharka.Polej sosem przygotowanym z miodu i cytryny.

Obiad
Morszczuk gotowany na parze z ziemniakami
150g morszczuka
200g ziemniaków
1 ogórek zielony
Mała cebula 
50g jogurtu naturalnego
Ziemniaki obierz gotuj 10 minut.Włóż do naczynia żaroodpornego.Posmaruj łyżka oleju piecz ok 10 minut w temp 200°.Rybe umyć przyprawić gotować na parze 15 minut.Ogórki i cebulę zetrzec na tarce dodać pieprz i doprawić jogurtem.

Podwieczorek
Sałatka jarzynowa light
1,5 marchewki
Pietruszka małą
Kawałek pora białej części
Mały seler
50g groszku
Jajko ugotowane na twardo
Natka pietruszki
75g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
Pieprz
Marchewkę,pietruszkę i seler obrać ugotować.Jarzyny pokroić w kostkę dodać groszek,jajka,por oraz natkę.Jogurt połączyć z musztarda doprawic pieprzem.Sałatkę wymieszac z sosem.

Kolacja
200g makreli wędzonej
Ogórek kiszony

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz