FiT

FiT

wtorek, 14 kwietnia 2015

Kasza jaglana z masłem orzechowym i bananami + jadłospis

Śniadanie
Kasza jaglana z masłem orzechowym i bananami
45g kaszy jaglanej
120g banana
20g masła orzechowego
7g posiekanych orzechów ziemnych
6g miodu
40g mleka
250 ml wody
Na wrzącą wodę wsypać kasze jaglana gotować ok 15 minut. Ugotowaną kasze rozcieńczyć mlekiem,dodać masło orzechowe i wymieszać. Banana obrać pokroić w plasterki dodać z miodem kaszy. Posypać posiekanymi orzechami

II śniadanie
Koktajl śliwkowo-bananowy z otrębami
80g banana
14g śliwek suszonych
10g płatków pełnoziarnistych
5g otrąb
4g migdałów
250g jogurtu naturalnego
Wszystko dodać i zmiksować

Obiad
Grillowana pierś z indyka
150g piersi z indyka
100g poszatkowanej białej kapusty
90g papryki czerwonej
60g marchewki
50g pora
6g soku z cytryny
20g oliwy z oliwek
45g kaszy pęczak
Warzywa obrać i umyć. Paprykę pokroić w paseczki. Marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pór i seler posiekać, kapustę poszatkować. Warzywa połączyć, wymieszać z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Dodać do piersi grillowanej i kaszy.

Podwieczorek
Koktajl z mleka kokosowego
50g mleka kokosowego
50g banana
140g mango
5 łyżek malin
10g płatków owsianych
Wszystko łączymy i blendujemy.

Kolacja
Sałatka Cezar
100g sałaty lodowej
50g pomidorków koktajlowych
75g piersi z kurczaka
30g grzanek z kromki chleba graham
5g sezamu
20g białka kurzego
100ml soku z pomarańczy

Sałatę umyj porwij na małe kawałki. Do miseczki daj sok z pomarańczy, dodaj łyżkę oliwy, odrobinę soli i pieprzu. Pierś pokrój na cienkie plasterki, zamarynuj w occie balsamicznym i czerwonej papryce. Następnie posmaruj mięso białkiem, posyp sezamem, usmażyć bez tłuszczu na patelni grillowej i pokrój na centymetrów kawałki. Kromkę chleba pokrój w kosteczkę, zrumień na patelni. Pomidorki pokrój w ćwiartki. Połącz sałatę z sosem z soku pomarańczowego i oliwy, dodaj kurczaka i pomidorki. Wymieszaj wszystko posyp na koniec grzankami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz