Śniadanie
Omlet
20g posiekanej cebuli
15g zmielonego czosnki
1 pomidor ( pokrój w kosteczkę)
50g posiekanych pieczarek
50g papryki ( pokrój w kosteczkę)
2 białka
1 całe jajko
Szczypta soli
Na teflonowej patelni smaż cebulę i czosnek. Następnie dodaj
pokrojonego pomidora, pieczarki, paprykę pokrojoną, smażymy. Dodajemy
rozbełtane jajka, mieszamy i smażymy aż sie zetną
II śniadanie
Koktajl
80g banana,
150g brzoskwini,
180g jogurtu naturalnego
Garść jarmużu
Wszystko blendujemy
Obiad:
150g mielonej wołowiny
50g ryżu brązowego
200g ogórka świeżego
100g jogurtu naturalnego
2 łyżki koperku
Z mielonej wołowiny formujemy kotlecika. Gotujemy ryż. Ogórka
kroimy w plasterki i dodajemy jogurt naturalny i koperek.
Podwieczorek:
Pieczony grejpfrut
1 czerwony grejpfrut
¼ łyżeczki cynamonu
Szczypta imbiru
Obierz grejpfruta i podziel na cząstki. Oprósz cynamonem i
imbirem. Piecz 20 min w temp 190 stopni C.
Po upieczeniu dodajemy 200g serka wiejskiego.
Kolacja
150g tuńczyka w sosie własnym
1 mały ogórek szklarniowy
Szczypta bazylii
Łyżka cebuli czerwonej
Łyżka soku z cytryny
Łyżka musztardy
Szklanka posiekanego szpinaku, kapusty lub jarmużu
4 łyżki sosu czosnkowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz