FiT

FiT

wtorek, 7 kwietnia 2015

Galaretka pomarańczowa + jadłospis

Śniadanie
50g muesli
250ml jogurtu naturalnego
150g świeżych owoców
15g orzechów

II Śniadanie
Koktajl pietruszkowy
1 kiwi
30ml soku z limonki
65g natki pietruszki
2 plastry świeżego ananasa
30ml musu z porzeczek
200 ml mleka 0,5%

Obiad
Potrawka z kurczaka z kaszą jęczmienną
150g piersi
45 g kaszy
Marchewka
Cebula mała
2 łyżki gęstego jogurtu
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka kopru
Kilka listków bazylii
Kasze ugotować. Mięso umyć,pokroić w kostkę,umieścić w garnku, wlać 2 szklanki wody i zagotować. Zebrać szumowiny,dodać startą marchewkę, pokroić cebulkę dodać i gotować 30-40 minut. Potrawkę zagęścić jogurtem. Posypać koperkiem,bazylią.

Podwieczorek
Galaretka pomarańczowa
40dag pomarańczy
2 łyżki cukru brązowego
4 łyżeczki żelatyny
Pomarańcze obrać wycisnąć sok. Żelatynę zalać w 3 łyżkach zimnej wody i odstawić. Sok zalać 1,5 szklanki wrzącej wody dodać cukier doprowadzić do wrzenia,zestawić z ognia. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do soku, wystudzić mieszając. Odstawić do lodówki żeby stężała. Podawać z orzechami bądź owocami udekorowane

Kolacja
3 jajka
60g szpinaku
60g pomidora
10g cebuli
Sól, pieprz
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy, dodajemy żółtka i sól z pieprzem. Masę jajeczna wylewamy na patelnie, po około 5 minutach dodajemy przygotowane wcześniej pokrojone warzywa, przykrywamy pokrywką i na wolnym ogniu odsmażamy omlet.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz