FiT

FiT

czwartek, 2 kwietnia 2015

Biedronkowy jadłospis:)

Śniadanie
Owsianka z bananami i malinami
45 g płatków owsianych
Szklanka mleka
100g malin
1 banana

II śniadanie
Warzywa z dipem twarozkowym
3 marchewki
2 ogórki
70g sera białego chudego
1,5 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
Kromka chleba ciemnego
Marchewkę i ogórka obrać,pokroić wzdłuż w szerokie paski.Ser rozdrobnić,dodać jogurt,dodać czosnek przecisniety przez praske.Warzywa jeść polanym dipem.

Obiad
Pikantne szaszłyki z piersi kurczaka
150g piersi z kurczaka
45 g ryżu brązowego
200g warzyw
Papryczka chili
Sok z limonki
1 łyżka oliwy z oliwek
Pieprz,oregano
Marynata:oliwe wymieszać z sokiem z limonki,posiekaną papryczka chili oraz przyprawami.Mięso pokroić w kostkę polać marynata odstawić do lodówki na 2h.Mięso nabic na patyki smażyć na patelni z każdej strony.

Podwieczorek
Deser jogurtowy z jeżynami
Pół szklanki jeżyn
1/4 szklanki musli
Szklanka gęstego jogurtu naturalnego
Łyżka miodu
Jogurt wymieszać z miodem.Do wysokiej szklanki wsypać musli,dodać warstwę jogurtowa na koniec dodać jeżyny.

Kolacja
Jajecznica z warzywami
2 jajka
2 białka
Pół papryki
Pomidor
Szczypiorek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz