FiT

FiT

poniedziałek, 6 kwietnia 2015

Naleśniki z warzywnym nadzieniem + jadłospis

Śniadanie
Owsianka z bananami
40 g płatków owsianych
80g banana
5 gr orzechów
5gr słonecznika
5 g pestek dyni
250 ml mleka
Szczypta cynamonu

II Śniadanie
Zielony koktajl warzywno-owocowy
2 ogórki gruntowe bądź jeden zielony
2 jabłka
Kiwi
1 pęczek natki pietruszki
3/4 szklanki wody niegazowanej
Ogórki obrać pokroić w kawałki.Jabłka tak samo.Kiwi obrać pokroić w kostkę. Natkę oddzielić listki od łodygi. Dodać wodę zmiksować całość blenderem.

Obiad
Naleśniki z warzywnym nadzieniem
50g mąki pełnoziarnistej
125 ml chudego mleka
Jajko
Sól jodowana
½ żółtej papryki
½ pora
Marchewka
50 ml bulionu
75g chudego twarożku
Majeranek, świeży lub suszony
Pieprz
Łyżeczka oleju rzepakowego
Mąkę wymieszać z mlekiem i jajkiem, przyprawić solą, zostawić na 30 min. Warzywa pokroić w drobna kostkę i dusić w niewielkiej ilości bulionu, tak aby pozostały kruche, odsączyć  i wymieszać z twarożkiem. Przyprawić majerankiem, pieprzem i solą. Na gorącym oleju usmażyć z ciasta naleśniki. Posmarować masą warzywno twarożkową i zwinąć.

Podwieczorek
1,5 cukinii
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka natki pietruszki
Cukinie umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w grube plastry.Wrzucić do miski,polać oliwa połączona z cytryną,dokładnie wymieszać. Plastry cukinii ułożyć na grillu bądź patelni grillowej.Piec z obu stron na złoty kolor.Posypać natką.

Kolacja
Pomidory faszerowane serkiem
5 pomidorów
200g serka wiejskiego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka szczypiorku
1 łyżeczka kopru
Pieprz

Pomidory umyć,osuszyć,ściąć z nich wierzchy,wydrążyć miąższ.Serek zmieszać z rozgniecionym czosnkiem,pieprzem, dodać zieleninę. Pomidory wypełnić nadzieniem serowym,
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz